Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Modernview

Modernview

Közösségek - interjú

2021. november 28. - Westernregion

1. Kérdés: Mik a jelenkor alapvető közösségi elvei és feltételei?

Válasz: Szerintem nagyon fontos, hogy az ember megfelelően szociális legyen. Tudjon alkalmazkodni másokhoz, rájuk tudjon hangolódni és tudjon kapcsolódni is, mert ez elengedhetetlen a barátságok kialakításához. Tinikorban főleg lányoknál nagyon fontos, hogy szociálisan fejlettek legyen és erős legyen bennük a kapcsolódási készség. Ez felnőtt korban kicsit visszább szorul de a nőknél még akkor is alapvető elvárás.

2. Kérdés: a közösségi normákhoz hogy lehet a legjobban alkalmazkodni?

Válasz: A legfontosabb és a leghatékonyabb az akinek ez zsigerből jön. Akinek nem annak jobban oda kell figyelni és több a hibázási lehetőség. Fontos hogy kedvesek legyünk és sokat mosolyogjunk.

3. Kérdés: hogy lehet valakinek segíteni a közösségi beilleszkedését?

Válasz: Mindenképpen befogadónak kell lenni és toleránsnak, fontos h felkaroljuk az új tagot. Ha szükséges mutassuk be őt a többieknek, és neki a többieket, beszéljünk egy kicsit a közösségről, ajánljuk fel hogy ha segítség kell fordulhat hozzánk.

4. Kérdés: összeomló közösségeket hogy lehet megmenteni?

Válasz: Fontos, hogy higgyünk abban hogy megmenthető. Először fel kell mérni reális-e egyáltalán, ha nem tűnik annak, akkor is érdemes tenni egy próbát. Beszéljünk a tagokkal külön mi a véleményük az esetről és hogy nyitottak e a helyreállításra.

5. Kérdés: mik egy alap közösség leggyakoribb konfliktusai?

Válasz: Ha a tagok nem értenek egyet, könnyen átmehet vitába és a tolerancia hiány hajlamosít a nagyobb veszekedésekre, surlódásokra. Minél nagyobb egy közösség annál több az esély a surlódásokra, emiatt fontos az összetétel is, nem mindegy hogy válogatott csoport-e vagy csak random emberek bejöttek mindenhonnan.

6. Kérdés: hány fő egy ideálisan összetartó közösség átlagosan?

Válasz: nincs meghatározva de minál kevesebb annál összetartóbb lehet

7. Kérdés: a klikkesedés pozitív vagy negatív jelenség? Miért?

Válasz: A klikkesedés azt jelenti, hogy csoporton belül kisebb csoportok jönnek létre, általában nagyobb csoportokra jellemző. Ennek oka h mindenki a saját érdeklődésének megfelelő embereket választ és inkább hozzájuk húz, mintsem azokhoz akik totál ellentétesek és csak surlódnának. Se nem pozitív se nem negatív. Van mindkettőnek előnye és hátránya.

8. Kérdés: mik egy közösségnek a legfőbb előnyei?

Válasz: Az összetartás, a közös cél és a közös célért küzdés, egymás segítése, egymás meghallgatása.

9. Kérdés: kiket lehet legkönnyebben bevonni a közösségi tevékenységbe?

Válasz: Leginkább a közösségi és szociális embereket, meg akik közösségekben gondolkodnak, akiknek fontos a valahová tartozás érzése.

10. Kérdés: milyen egy ideális közösség?

Válasz: Az ideális közösség összetartó, toleráns és mindig lehet számítani az ott lévő tagokra, segítik egymást a bajban is, igaz barátságok jellemzik.

A bejegyzés trackback címe:

https://modernview.blog.hu/api/trackback/id/tr1716767566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása